Tips til lightroom

LIGHTROOM TIPS

Især abstrakte billeder er nyttige til at vride og dreje for at se, om en version fungerer bedre end andre. Andre billedtyper kan også virke baglæns end i den originale version. 

Før du starter, kan det være en god idé at lave nogle virtuelle kopier, så du kan se forskellige versioner på én gang. Sådan gør du det. Opret virtuelle kopier Højreklik (Ctrl + klik på Mac) på billedet, og vælg Opret virtuel kopi.

Professionelle fotografer bruger Lightroom

Gentag, indtil du har nok mennesker til at arbejde med. Layout i Lightroom I biblioteksvisningsindstillinger kan du vælge at vise knapper til at rotere billedet. Disse kan ses i udvidede celler i gittervisning. Åbn visningsindstillinger fra menuen Vis (Cmd + J på Mac, Ctrl + J på pc), og marker for at få vist billedrotationsknapper. 

Du kan også vælge at få vist billedrotationspilene på værktøjslinjen. Klik på pilen længst til højre på værktøjslinjen, og klik på Roter, hvis der ikke er markeret for Roter.

Spejlvend billedet

Vælg et billede ved at klikke på det i gittervisning. Fra menuen Foto i biblioteket kan du vælge Vend vandret for at vende vandret. Hvis du vil vende lodret, kan du vælge Vend lodret.

Se alle versioner på én gang I biblioteket kan du se de billeder, du vil sammenligne i Survey View i Library – uden at andre billeder vises. Fremhæv de billeder, du vil sammenligne, og tryk på N, eller klik på den fjerde knap på værktøjslinjen (den med tre ruder og tre prikker). Du kan placere billedet igen ved at klikke og trække et billede til en ny placering, og du kan fjerne det billede, du ikke kan lide, fra sammenligningen. Klik på X i hjørnet af billedet for at fjerne det fra sammenligningen.

Se hvordan man bruger Lightroom til portrætfoto

Bemærk, at dette ikke sletter billedet, men kun skjuler det fra Survey View. Du kan trykke på G for at vende tilbage til gittervisning, når sammenligningen er afsluttet. Bemærk derefter, at det billede, du fjernede fra Survey View, ikke længere er valgt.

Som altid andre steder i Lightroom ændrer spejling og rotation ikke den originale fil, men opretter kun regelsæt i katalogfilen, der beskriver, hvordan billedet skal vises i Lightroom. Inspirationen til dette tip kom fra Lightroom-gruppen på Facebook.

Læs mere: