Nærbilleder

Vi ønsker ikke at skræmme nogen fra starten men Mugge Leaser fortalte os at hvis han er væk fra fokusstablingen i en uges tid skal han på en eller anden måde lære det igen.

Han er superentusiastisk over fokusstakningsteknikken til nærbilleder som han brugte til at tage disse fotografier men der er siger han mange trin.

Resultatet er dog det værd da fokus stabling løser problemet med begrænset dybdeskarphed i makrofotografering. Mugge blev inspireret til at prøve teknikken da han kom tilbage fra Amazonas.

Læs mere om kreativ fotografering

Nærbilleder

fotograferet landskaber

Han havde fotograferet landskaber inden han vendte sig om “de små økosystemer i bunden af ​​regnskoven”. Problemet var at opfange alle detaljer og struktur han så i planterne og blomsterne. ”Dybdeskarpheden var ikke stor nok på ethvert f-nummer til at inkludere alt hvad jeg ønskede i et billede” siger han.

Han vendte hjem og gjorde nogle undersøgelser og fandt hurtigt ud af den generelle metode og fik det udstyr han havde brug for: en D3X en AF-S Micro NIKKOR 60mm f / 2.8G ED det trådløse R1C1-flashsystem til nærfotografering en Cognisys StackShot et superstabilt stativ og Zerene Stacker-software.

StackShot er en motoriseret skinneenhed der sidder på stativet og bevæger D3X og det manuelt fokuserede Micro NIKKOR på 60 mm mod motivet med valgte forudindstillede intervaller. David foretrækker 03 mm intervaller fordi han fandt ud af at de fungerer bedst i dybdeskarpheden af ​​60 mm linsen.

et enkelt billede

D3X der er tilsluttet en bærbar computer tager et enkelt billede ved hvert interval. Når kameraet er indstillet til Live View ser Mugge på computerskærmen præcis hvad linsen ser og hvad kameraet registrerer.

Mugge ændrer ikke linsefokus mens StackShot bevæger sig. Han er fast besluttet på at få nok skarpe elementer i de enkelte billeder til at softwaren kan kombinere dem i det endelige billede.

Mugge tager normalt flere dusin billeder når StackShot bevæger sig tættere og tættere på blomsten. Softwaren vælger automatisk de skarpeste dele af hvert billede og kombinerer dem til et.

Læs også: