hvad er en drone

Drone er en fællesbeskrivelse for et ubemandet flyvende fartøj der fjernstyres fra landjorden. Droner kan være i form som et fly, en helikopter, eller som quadcoptere/hexacoptere/octocoptere med henholdsvis 4, 6 eller 8 propeller.

Droner kan købes som samlesæt, som RTF eller BNF. Samlesættene er mest for rigtige entutiaster der gerne vil lege med forskellige sammensætninger for at bygge dronerne præcist som de ønsker det.

RTF (Ready To Fly) er droner der er klar til flyvning lige fra pakken. Det vil sige at du køber en flyveklar drone med fjernstyring(transmitter), batteri, oplader og propeller.

BNF (Bind ‘N Fly) Er en flyveklar drone, hvor fjernstyringen dog skal købes separat. Det vil sige at du køber en kompatibel fjernstyring(transmitter) som du ‘parrer’ med dronen.

FPV (First Person View) Hvis du har et kamera på din drone, og den har FPV funktionen, kan du i real-time se det du filmer, enten direkte på fjernstyringen eller f.eks vi an app på din mobil.

Professionelle fotografer bruger ofte droner

Inden du køber en Drone

De vigtige parametre for en drone er forskellige fra person til person, og afhænger af hvad du skal bruge dronen til. For nogle er det vigtigt at kunne lave tricks, som loops og vil bruge dronen som et hobbylegetøj, og for andre er det mere vigtigt at kunne lave flotte videoer. Nogle vil gerne flyve en drone der er udfordrende at flyve og andre vil gerne af dronen er nem og stabil at flyve med.

Droner er populært indenfor reklamefotografiet

Inden du køber er det vigtigt at du afgør med dig selv hvad dit behov er.

Vi har forsøgt at gøre markedet gennemskueligt, så du nemmere kan træffe et valg efter behov og økonomi.

Vi har inddelt dronerne i 3 kategorier: Minidroner, budgetdroner og pro-droner: 
 

MINIDRONER

Disse droner er langt hen ad vejen legetøj, og kan ikke bruges hverken professionelt eller til seriøs flyvning. Mange bruger minidronerne til at lære hvordan man flyver en drone, og til at lave forskellige tricks som f.eks loops. Med droner helt ned til få 100,- kroner kan du tillade dig at lave nogle crashes uden at det ødelægger dit budget. Når det er sagt, er det et fantastisk sjovt legetøj, og til en fornuftig pris. De fleste af denne type drone er beregnet til indendørs brug, men kan flyves udendørs i vindstille vejr.

BUDGETDRONER

Med en budgetdrone kan du begynde at lave lidt sjovere ting. Nogle af dem kan endda flyve med topkameraet Go-Pro og dermed kan du lave pro videooptagelser. Størrelsen er som regel mindre end top-modellen DJI Phantom, men med mange af de samme funktioner. Vi anbefaler budgetdronerne til alle der vil bruge dronen til lidt mere end bare leg.

PRO-DRONER

Nu er vi på vej mod de bedste droner på markedet. Her er ikke bare duksedrengen fra Phantom, men også fuldt ud konkurrencedygtige droner til en lavere pris. Pro-droner er til dig der kigger mere på funktioner end på prisen, og som skal bruge dronen i professionelt øjemed.

Læs også: