Frieri og forlovelse

For at der kan blive tale om et bryllup, må der efter gammel skik finde et frieri sted! Et sådan kan jo foregå på mange måder, og man kan i dag ikke forvente, at det foregår på samme måde som det gjorde for 50 eller 100 år siden. Dengang var det jo ikke tilladt at gift.

For at der kan blive tale om et bryllup, må der efter gammel skik finde et frieri sted! Et sådan kan jo foregå på mange måder, og man kan i dag ikke forvente, at det foregår på samme måde som det gjorde for 50 eller 100 år siden.

de traditionelle bryllupsforberedelser

Dengang var det jo ikke tilladt at gifte sig, medmindre gommen havde bedt brudens forældre om lov til at gifte sig. Når det så var gjort var forlovelsen i hus, og herfra kunne alle de traditionelle bryllupsforberedelser så begynde.
Nu om dage medfører en forlovelse ikke nødvendigvis et bryllup.

Derimod er det ? og har været i en årrække ? blevet ?moderne? for helt unge mennesker på 15-16 år at forlove sig med hinanden, uden at det egentlig har til formål, at de vil gifte sig. Nej det er nok mere noget symbolsk på at ?nu er vi sammen?. 

Som oftest er det, efter gammel tradition, manden der falder på knæ og frier, men det er ikke længere så sjældent, at en kvinde kan finde på at fri til sin udkårne. 

Traditionen tro

Traditionen tro må kvinden faktisk kun fri på en ganske speciel dag, nemlig hvert fjerde år på skuddag. Får hun et nej, skal manden forære hende 12 par handsker eller noget andet fint. Denne tradition om, at kvinden kun må fri på skuddag, holdes dog ikke længere i hævd i dag, og mange kvinder frier da også på andre dage end denne.

Læs mere om bryllupper i Danmark

Dog er det stadig det mest gængse, at det er manden der falder på knæ for sin udkårne, og beder om hendes hånd? Om det til tider er pres fra anden side, at manden ?skal? fri, skal jeg lade stå usagt. Men jeg tror nu, at de fleste kvinder finder det ret romantisk, at frieriet foregår på denne traditionelle måde; på knæ og med en lang rød rose i hånden.

Overvejet at gå på bryllupsmesse?