Bryllup, traditioner og en smule overtro?

Et Bryllup er en gammel tradition og har derfor mange gamle skikke og traditioner. Her har vi samlet en række af de mest kendte traditioner ? og de fleste brudepar holder dem i hævd endnu. Brudekjolen: Brudekjolen skal være ny, hvid eller elfenbensfarvet og brude.

Et Bryllup er en gammel tradition og har derfor mange gamle skikke og traditioner.
Her har vi samlet en række af de mest kendte traditioner ? og de fleste brudepar holder dem i hævd endnu.

Brudekjolen

Brudekjolen skal være ny, hvid eller elfenbensfarvet og bruden må ikke sy sin egen brudekjole, da hvert sting så vil blive en tåre i ægteskabet. Det sidste sting på kjolen skal tages på selve bryllupsdagen.

Brudens udstyr

Noget gammelt (symboliserer brudens tidligere liv)
Noget nyt (symboliserer den nye epoke i brudens liv)
Noget lånt (symboliserer den kommende gruppe hun nu vil blive en del af, må ikke stamme fra en fraskilt kvinde)
Noget blåt (symboliserer troskab i ægteskabet, og bæres ofte som et blåt strømpebånd)

Sløret

Sløret symboliserer uskyldighed og renhed, og som regel er det kun kvinder der bliver gift for første gang, der bærer et slør.

Brudens sko

Der er knyttet en del overtro til brudens sko, men man må gerne låne skoene af en anden, og ifølge overtroen må man også gerne bruge et par af sine egen gamle sko.
Brudgommen må derimod ikke købe skoene til sin kommende brud, for så vil hun løbe fra ham.
Hvis bruden køber nye sko til sit bryllup, skal der passes godt på dem, for går de i stykker vil der ske det samme med ægteskabet.
Hvis bruden ligger en mønt i sine sko, vil hun ikke komme til at mangle penge.

I gammel tid var skoene et symbol for jomfruelighed, og det at gommen tog skoene af bruden, var symbol på at han tog hendes uskyld.

Brudebuketten

Der er mere end en tradition forbundet med brudebuketten.
Bruden kan enten vælge at kaste sin buket ned blandt festens ugifte piger. Den af pigerne som griber den vil, ifølge overtroen, være den næste i rækken, som bliver gift.
En anden tradition er at lægge buketten på en nærtstående slægtnings grav, hvilket ifølge overtroen skulle bringe lykke. ? Og så må det jo siges at være en meget smuk gestus.
Sidst kan bruden også vælge at beholde buketten selv, som minde om dagen. Hun kan evt. få den balsameret så den kan holde sig smuk. MEN hun må ikke stille den i vand, da det vil være ensbetydende med et kort ægteskab.
Hvis blot en enkelt blomst visner inden bruden er trådt ud af kirken, betyder det ulykke.